Yolsuzluğu ihbar etti sürgün edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin'de bir okul aile birliğindeki yolsuzluğu ihbar eden müdür yardımcısının sürgün edildiği ileri sürüldü.

Yahya Günsür Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul aile birliğinde yaşanan yolsuzlukları ihbar eden müdür yardımcısının, hizmet koşulları değiştirilerek düşük ücretle atanırken, hakkında özel belgede sahtecilikten savcılık tarafından iddianame hazırlanarak mahkemeye verilen okul müdürü Sinan Akın'ın başka bir okula müdür yardımcısı olarak verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitimciler Birliği Sendikası Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, devlet memurlarının görev sırasında haberdar oldukları suç teşkil eden durumları yetkili makamlara bildirmekle yükümlü olduklarını hatırlattı. İhbar yükümlülüğünü yerine getiren devlet memuruna ihbarından dolayı bir ceza verilemeyeceğini belirten Olçum, "Yenişehir ilçesi Yahya Günsür Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görev yapan iki idareci ve bir öğretmen arkadaşımız okul Müdürü Sinan Akın müdür başyardımcısı Zafer Topçu hakkında yapmış oldukları ihbar ve suç duyurularından sonra geçici görev değişikliği ile okullarından uzaklaştırıldılar." dedi.

Yolsuzuluğu ihbar eden öğretmen arkadaşlarının ilköğretim okuluna, iki öğretmeninde kadroları müdür yardımcısı olmasına rağmen müdür yardımcısı kadrosu bulunmayan Toroslar Halk Eğitim Merkezine idari işleri yürütmek üzere görevlendirildiğini ifade eden Olçum, "İki idareci arkadaşımız, örgün eğitim kurumundan yaygın eğitim kurumuna gönderilerek hizmet koşulları değiştirildi ve ağırlaştırıldı. Aynı zamanda yapılan geçici görevlendirme gereği maddi yönden ve her şeyden önemlisi öğrenci, veli ve toplumun gözünde şüpheli konumuna düşürülerek itibarları zedelenerek, rencide edilerek manevi yönden de ağır bir şekilde cezalandırıldı. Bu arkadaşlarımızın suçu devlete ve kanunlara güvenerek yolsuzlukları usulsüzlükleri şikayet ve ihbar etmelerimidir?." diye konuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başka bir okula müdür yardımcısı olarak tayin edilen Sinan Akın'ın hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından özel belgede sahtecilik suçlaması ile iddianame hazırlanarak mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber